top of page

IB Läxhjälp

Ingen vecka är den andra lik. Du träffar barn från 7 till 18 år, tjejer och killar. Ambitiösa, rastlösa, fokuserade eller med hundra tankar i huvudet samtidigt. Gemensamt för alla är att de saknar någon som kan hjälpa dem med deras läxor.

Behovet är stort. Vi har en lång kö med barn som önskar sig hjälp med läxläsning. Det handlar om stormaktstiden, det autonoma nervsystemet, att skriva en essä, eller huvudräkning. Eller något helt annat. Internationella Bekantskaper är en ideell förening som utan kostnad ordnar läxläsning i Tensta och Rinkeby flera gånger i veckan. Vår dröm är att kunna hjälpa alla barn som vill vara med på våra kvällar. För att kunna göra det behöver vi bli fler.
 

Ta chansen att göra något som betyder något på riktigt. Det är givande på många plan att möta barnen och ge dem lite av sin tid. Du behöver inte vara ett mattesnille, språkgeni eller pedagog, alla kan bidra. Vi hjälper eleverna med läxorna som de får i skolan. Eftersom de har sina skolböcker med sig krävs det inte mer än bra läsförståelse och lite allmänbildning för att hjälpa de allra flesta. Dessutom lär du dig själv något nytt varje gång. Vi lovar!

Vi eftersträvar att inte ha fler än tre barn per läxhjälpare. Dessutom är en förälder från varje familj med varje gång. Det hjälper till att skapa lugn och ro. Om det är något man inte vet hjälps vi åt. Det löser sig alltid. Alla insatser är värdefulla och mycket uppskattade.

 

Det är helt okej att bara komma en gång och prova på utan att förbinda sig till att komma fler gånger. Anmäl ditt intresse nedan så meddelar vi tid och plats för nästa tillfälle. Sedan hoppas vi så klart att du vill komma tillbaka. Det här är något man gör för att man vill och för att det ger någonting.

 

Som nyanmäld sätts du i kontakt med någon av våra medarbetare som kan hjälpa dig att komma in i verksamheten och ge ett och annat erfarenhetsgrundat tips. Varje vecka skickar läxhjälpssamordnarna mail till samtliga läxhjälpare med information om kommande vecka.


 

Varför läxhjälp?
En grupp föräldrar som gick på Svenska för invandrare, SFI, frågade 2011 oss på Internationella Bekantskaper om vi kunde hjälpa deras barn med deras skolarbete. Föräldrarnas begränsade kunskaper i svenska och ibland också andra ämnen gjorde det svårt för dem att stötta sina barn så mycket som de önskade. Vi sade att vi kunde. Och det fungerar. Flera av barnens lärare har noterat tydliga framsteg i elevernas studieresultat efter att barnen börjat på läxhjälpen.


 

Sedan starten har verksamheten vuxit stadigt. Den omfattar nu ca 10 grupper med omkring 200 elever som deltar en gång i veckan. 50 läxhjälpare turas om med uppdraget. Det finns i dag ett stort behov av läxhjälp och vi jobbar ständigt för att nå fler barn och ungdomar.

Rinkeby

(Askebyskolan)
Måndag - Onsdag 18.00-20.00 

 

Tensta

(Erikslund och Spånga By parklek)
Måndag - Onsdag 18.00-20.00 

Sedan höstterminen 2020 har vi också digital- läxhjälp för elever i årkurs 9 och på gymnasiet.

Vill du också bidra men kan du inte komma själv?


Sprid gärna information om läxhjälpen, bli medlem, sponsor eller donera! Flera företag stödjer redan läxhjälpen!

Karin.png
KARIN BJÖRNBERG

Verksamhetsansvarig för IB Läxhjälp

i Rinkeby, Tensta och Digitalt.

karin.bjornberg@bekantskaper.se

ANMÄL DITT INTRESSE HÄR

* Observera att du i samband med att du fyller i nedanstående formulär också samtycker till att de uppgifter du anger i formuläret lagras av Internationella Bekantskaper. (Här kan du läsa mer om hur Internationella Bekantskaper lagrar dina personuppgifter

bottom of page