top of page

IB Internationella träffar

Att bara träffas under lustfyllda former, prata, fika, ha med sig en picknick eller på annat sätt arrangera aktiviteter för kontaktskapande och utbyte är en central verksamhet i föreningens vardag. 

 

Gruppstorleken vid sammankomsterna varierar från gång till gång och brukar ligga på mellan 15 och 30 personer från ungefär 10-15 länder.

Liksom alla våra övriga verksamheter präglas de här aktiviteterna av föreningens strävan att skapa lättsamma ömsesidigt givande möten mellan svenskar och tämligen nyanlända invandrare som avser att etablera sig i Sverige.

 

Många av de utlandsfödda deltagare som är med vid de här aktiviteterna har nästan ingen kontakt med svensktalande annars och för många fungerar dessa möten som synnerligen värdefulla tillfällen att öva att tala svenska. Av den anledningen är det viktigt att svenska är det huvudsakliga språket under våra träffar och vi brukar ha ungefär 30 procent svenskspråkiga deltagare med på de här aktiviteterna.

 

De deltagare som vill och har tid brukar avsluta de här utflykterna med en fika på något kafé, med goda förutsättningar för samtal och umgänge. Vi har ett nära samarbete med organisationen Demokratipiloterna och sedan våren 2011 har deras kafé på Södermannagatan utgjort en populär plats att avrunda våra utflykter på.
 

Följ med på våra utflykter

Om du vill följa med på någon av våra utflykter ber vi dig att anmäla ditt intresse nedan så lägger vi till dig i den maillista som vi använder för att informera om våra aktiviteter.


För mer information om denna verksamhetsgren ber vi dig kontakta pelle.friman@bekantskaper.seEtt annat tips är att hålla koll på vår Facebook-sida, där du löpande hittar info om denna verksamhetsgren.

PELLE FRIMAN
Verksamhetsutvecklare, IB Internationella träffar
pelle.friman@bekantskaper.se
070-269 20 53

ANMÄL DITT INTRESSE HÄR

* Observera att du i samband med att du fyller i nedanstående formulär också samtycker till att de uppgifter du anger i formuläret lagras av Internationella Bekantskaper. (Här kan du läsa mer om hur Internationella Bekantskaper lagrar dina personuppgifter

Meddelandet togs emot.

Välkommen till våra språkkaféer! Sedan mars 2013 ordnar vi språkkaféer där vi samtalar på svenska i grupper om 3-5 personer. Du behöver inte anmäla dig för att delta, men om du är en svensktalande deltagare som inte har varit i kontakt med vår förening förut, uppskattar vi om du skriver en rad till sprakkafe@bekantskaper.se innan ditt besök. Hälsa på samordnaren när du kommer fram så blir du rekommenderad en grupp att samtala med!

 

TIMMERMANSGÅRDEN 

Måndagar 18.00- 20.00

 

 

 

SÖDERGÅRDEN

Torsdagar 16.30- 18.00

 

HISTORISKAMUSEET
Onsdagar 18.00- 20.00

MEDELHAVSMUSEET

Fredagar 15.00- 17.00

 

 

bottom of page